article image seo

Het belang van goede SEO

Team

Wat is SEO?

Google Ads, sociale media en veel andere platformen kunnen je heel wat websiteverkeer opleveren. Nog een zeer belangrijke en soms snel vergeten middel om websiteverkeer te genereren is SEO.
SEO staat voor Search Engine Optimization en is een verzameling van technieken die gericht zijn op het verbeteren van je website zodat hij makkelijker vindbaar wordt voor zoekmachines. SEO is dus niet enkel blogs schrijven op keywords, maar ook je website structureren zodat zoekmachines hem snappen.

Het belang van goede SEO.

Vaak krijgen we te horen: “Seg, die SEO, waarom moeten we daar nu zo hard op inzetten?”.
Wel, daar zijn enkele redenen voor:

  1. Door goede content te creëren en bezoekers te helpen toon je aan zoekmachines dat je iets waard bent.
  2. Door in te zetten op SEO, heb je een grotere kans om een hogere plaats te krijgen in de organische Google zoekresultaten. Als gevolg daarvan genereer je een organische instroom van verkeer naar je website.
  3. Als je website niet op de kaart staat, zullen mensen je niet vinden. Zo mis je heel wat websiteverkeer en potentiële klanten.
  4. In tegenstelling tot paid search, e-mailmarketing, social media advertenties is SEO zéér budgetvriendelijk. Je steekt in het begin veel tijd in het aanmaken van goede content, een mobielvriendelijke website, goede keywords, … maar uiteindelijk zal je een positieve ROI zien.

Bekijk ook deze blogposts

ssl

Alles wat je moeten weten over een SSL Certificaat

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een veilige connectie tussen de server (website) en de client (Chrome,…

Lees meer

Wat zijn de associaties van kleuren?

Kleuren en hun associaties. Bij de ontwikkeling van een website is het zeer belangrijk dat het ontwerp hand in hand…

Lees meer

Wat is responsiviteit?

Het fenomeen responsiviteit. Veel webdevelop agencies praten over responsiviteit en veel mensen vinden dat ook van groot belang. Maar wat…

Lees meer
Arrow-up