ssl

Alles wat je moeten weten over een SSL Certificaat

Team

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een veilige connectie tussen de server (website) en de client (Chrome, Internet Explorer, …).

 

Beveilig jouw website.

Wat kan ik ermee? Met een SSL certificaat kan je een veilige verbinding opstellen tussen jouw website en jouw bezoekers. Dit zorgt er dan ook voor dat de datastroom tussen de bezoekers en de website niet leesbaar is voor anderen.

SSL certificaten zorgen ervoor dat gegevens live geëncodeerd bewaard worden, hierdoor kan de datastroom niet verstoord worden door externe systemen die gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites.

Waar kan men zien dat jouw website beveiligd is met een SSL certificaat?

  • De groene adresbalk
  • De ‘s’ achter http
  • Het slotje in de browser
  • De bedrijfsnaam in de adresbalk (bij Uitgebreide Validatie)

Door deze opvallende kenmerken herkennen bezoekers gelijk dat jouw website veilig is door behulp van een SSL certificaat. Als je op het slotje klikt in de adresbalk van je browser kan je vaak gedetailleerde informatie vinden over wie het certificaat aangevraagd en uitgegeven heeft (zie afbeelding hieronder).

 

Welke SSL certificaat heb ik nodig?

Welke SSL certificaat het beste voor jou aansluit hangt af van het aantal {sub}domeinen waarop je het certificaat wilt installeren.

Elk SSL certificaat heeft zijn persoonlijke kenmerken waaraan de bezoeker de veilige verbinding kan herkennen. Hoe belangrijk dat jij het vindt dat jouw bezoekers dit herkennen, hoe uitgebreider jouw SSL certificaat dient te zijn.

Er zijn drie soorten SSL certificaten. Het verschil tussen de certificaten zit in de hoeveelheid waarin de juistheid van gegevens gecontroleerd worden, dit heet de validatie. Een validatie controleert je websitegegevens. Hoe groter de validatie, hoe meer visuele kenmerken het SSL certificaat heeft. Zo heeft een website met een EV (Extended Validation) SSL een zeer uitgebreide validatie, de bedrijfsnaam is hierbij zichtbaar in de adresbalk. Dit is bij Domein Validatie en Domein Validatie Wildcard niet zo.

Waarom een SSL certificaat?

Waarom zou je een SSL certificaat aanschaffen? Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat? En wat is een SSL certificaat waard voor jouw website of webshop?

Kort uitgelgd: een SSL certificaat geeft het vertrouwen dat je klanten in je website hebben een enorme boost, zorgt voor betere Google rankings én is uiteraard de beste manier om je website te beveiligen. Al dit zorgt voor een potentieel langere klantrelatie en opbrengst. Positief dus voor je bedrijfsresultaat.

 

Nood aan een SSL certificaat? Contacteer ons en wij zullen je met plezier helpen!

Bekijk ook deze blogposts

Wat zijn de associaties van kleuren?

Kleuren en hun associaties. Bij de ontwikkeling van een website is het zeer belangrijk dat het ontwerp hand in hand…

Lees meer

Wat is responsiviteit?

Het fenomeen responsiviteit. Veel webdevelop agencies praten over responsiviteit en veel mensen vinden dat ook van groot belang. Maar wat…

Lees meer
article image seo

Het belang van goede SEO

Wat is SEO? Google Ads, sociale media en veel andere platformen kunnen je heel wat websiteverkeer opleveren. Nog een zeer…

Lees meer
Arrow-up